Opslagruimte Hardenberg voorziet in een behoefte: Huurders Marco en Gerjan vertellen over hun ervaringen

HARDENBERG – Steeds meer Nederlanders slaan, al dan niet tijdelijk, hun spullen op in een opslagruimte. Een echtscheiding, verhuizing of wereldreis; de reden waarom spullen worden opgeslagen verschilt. Ook ZZP-ers huren steeds vaker een opslagruimte, voor materialen en gereedschappen bijvoorbeeld. Marco en Gerjan vertellen over hun ervaringen met Storage Share in Hardenberg.

“Ons nieuwe kasteel”

“Op dit moment kamperen we in onze eigen woning, onze hele inboedel staat in de opslag bij Storage Share in Hardenberg.” Marco van der Kraan gaat binnenkort emigreren. Naar Duitsland, net over de grens. “Aangezien we eerst ons huis leeg moesten leegmaken, hebben we besloten opslagruimte in Hardenberg te huren. We kregen binnen een uur een reactie. Alles werd snel geregeld.”

Binnenkort verhuist Marco tijdelijk naar een vakantiewoning om vervolgens de sleutel te krijgen van de nieuwe woning. “Ons nieuwe kasteel”, noemt Marco het, “we gaan ruim en landelijk wonen!”

“Ons zeil van de aanhangwagen waaide weg”

“Het wegbrengen van de spullen naar de opslagbox verliep prima. Alleen waait het altijd aan de Lange Spruit in Hardenberg. Ons zeil van de aanhangwagen waaide weg. Het moet een komisch gezicht geweest zijn toen ik daar achteraan rende.”

“Een keer stond de centrale deur open toen wij kwamen. Een andere huurder had de deur in storing gebracht. Wij hebben het snel verholpen. Veiligheid bij je opslagruimte is ook belangrijk. Bij Storage Share staan je spullen veiliger en droger dan in bijvoorbeeld een garagebox bij een huizenblok. Er staan voldoende karren om je spullen te transporteren naar je eigen opslagruimte. Storage Share voorziet duidelijk in een behoefte. Inmiddels hebben ze uitgebreid met nog meer opslagboxen.”

Opslag Storage Share Hardenberg

“Als je een huis leeg moet halen, komt er nogal wat tevoorschijn”

“Na mijn echtscheiding had ik snel opslagruimte nodig. Door te zoeken op internet kwam ik bij Storage Share terecht. Ze dachten goed met me mee en kwamen snel met een oplossing. In Hardenberg heb ik twee ruimtes gehuurd. Die stonden helemaal vol met mijn inboedel. Als je een huis leeg moet halen, komt er nogal wat tevoorschijn.” Gerjan Schoemaker uit Hardenberg is maar wat blij met de mogelijkheden tot opslag die Storage Share biedt. Zijn enthousiasme steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ik maak veel reclame, al heel wat vrienden en familieleden huren inmiddels ook een opslagruimte.”

Niet alleen de inboedel uit de scheiding, ook kostbaarheden van zijn twee overleden broers had Gerjan in de opslag staan. “Ik heb helaas twee broertjes verloren. De eerste bij een ernstig auto-ongeluk in 2012. De tweede zo’n anderhalf jaar geleden door suïcide. Ik heb heel intensief met hem opgetrokken. Ik bracht hem overal naar toe en heb veel gesprekken met hem gevoerd. Uiteindelijk heeft dat helaas niet mogen helpen. Ook ging de begeleiding ten koste van mijn relatie.”

“Bij Storage Share voel je je gezien en gehoord”

Inmiddels heeft Gerjan zijn nieuwe huis in Hardenberg weer ingericht met de spullen uit de opslagruimte. “De kleine opslagruimte blijf ik echter huren. Daar staan mijn visspullen en andere privéspullen in. En misschien heb ik binnenkort toch nog weer een extra opslagruimte nodig. Ik lever bedrukte nano-infraroodpanelen. Nu we van het gas af gaan, is daar veel interesse voor. De panelen kunnen overal mee bedrukt worden; een mooie foto of met een logo bijvoorbeeld.”

Gerjan zit vol plannen. Zo schrijft hij momenteel een boek over zijn leven. “Het wordt geen zielig verhaal. Ik heb het nodige meegemaakt in mijn leven, maar dat geldt voor iedereen. Het wordt een positief verhaal met de oproep meer om te zien naar elkaar. Iedereen wil gezien worden, geef elkaar aandacht.”

“Het klinkt misschien een beetje raar, maar mijn boek heeft ook een link met Storage Share. Bij hen voel je je gezien en gehoord. Ze luisteren goed naar je en denken in oplossingen. Daar kan menig groot bedrijf een puntje aan zuigen!”

Storage Share maakt mini-opslag duurzaam en betaalbaar

Storage Share verhuurt op ongeveer zestig locaties in Nederland leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Leegstaande bedrijfsruimtes worden in opdracht van het bedrijf omgebouwd tot opslagunits.

Door bestaand vastgoed om te bouwen tot een opslagruimte is huren goedkoper en wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. Voor huurders weegt het aspect duurzaamheid steeds zwaarder.

Storage Share maakt enerzijds gebruik van kantoren die langdurig leeg staan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau. Anderzijds worden onrendabele bedrijfsruimtes compleet verbouwd en voor de lange termijn ingezet voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden. Op deze wijze levert Storage een bijdrage aan de betekeniseconomie. Leegstaand vastgoed wordt weer rendabel en sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom wordt voorkomen.

De opslagruimte die je huurt in Hardenberg is altijd zeer toegankelijk en bereikbaar. Er is meer dan voldoende parkeerruimte en je kunt bij je opslagruimte terecht van vroeg in de ochtend tot aan laat in de avond. De opslagbox wordt altijd schoon en droog aangeleverd en op een constante temperatuur gehouden, zodat je spullen ook goed worden onderhouden.

Bij Storage Share houden ze zelf ook niet van onverwachte kosten, dus komt er ook garantie bij dan jij niet komt te staan met extra kosten en services die je van tevoren niet hebt afgesproken. Doordat je opslagruimte de hele dag door in de gaten wordt gehouden door beveiligingscamera’s weet je ook zeker dat er niks zal gaan gebeuren en dat niemand anders bij je opslagbox kan.

Er zijn genoeg dingen waar je jouw opslagruimte voor kunt gebruiken, of het nou zakelijke of persoonlijke redenen zijn. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je opslagruimte gebruiken om al het apparatuur en gereedschappen op te slaan die je alleen nodig hebt wanneer je op karwei gaat. Deze nemen binnen je bedrijfspand hoogstwaarschijnlijk veel ruimte in beslag en kun je ze dus net zo goed bewaren in een opslagruimte. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf waar je jouw opslagruimte voor gaat gebruiken!

Storage Share Hardenberg Nieuws
Opslagruimte van Storage Share in Hardenberg